Veckans Recept: Banankaka.


Mycket god banankaka som är en sockerkaka med smak av banan, ingefära och kanel. Perfekt recept att göra när bananerna börjar bli mörka i skalet, och alla vet ju hur äckligt det är, eller hur?

Du behöver:

Gör så här:

Smörj och bröa en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1 ½ liter.

Du kan använda elvisp genom hela receptet så går det fort!

Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ihop matfett och socker. Tillsätt ägget ett i taget.

Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel. Tillsätt sedan allt till matfettsblandningen och rör ihop.

Blanda ihop vatten och néscafe. Mosa bananerna ordentligt. Tillsätt alltsammans till smeten och rör till en jämn smet.

Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 1 timma.

 

Låt banankakan svalna några minuter innan du stjälper upp den på ett fat. Låt svalna under sockerkaksformen.

 

Förvara sedan i plastpåse eller frys in, såvida du inte äter upp den direkt!

MUMS FILIBABA!

smaklig måltid! och lycka till!
Ida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0